Dobrogea 15 septembrie

|

Obiectiv de Tulcea - Cetateni, mergeti de va consultati cu PNL!

Observator de Constanta - “Caracatita mafiota”

Observator de Constanta - “Caracatita mafiota”

Ziua de Constanta - Nicolae Matei „Primăria Năvodari are conturile blocate"



Obiectiv de Tulcea - Cetateni, mergeti de va consultati cu PNL!


De joi, 16 septembrie, liberalii concretizează un proiect mai vechi: înfiinţarea unui birou unic de informare/consultanţă. Acest birou unic va fi funcţional o zi pe săptămână, respectiv joia, în intervalul orar 17.00 - 18.00, specialiştii partidului urmând să-i direcţioneze pe petenţi - a anunţat ieri preşedintele Municipalei PNL, Corneliu Chistrugă. „După socoteala noastră, în cadrul biroului vor activa paisprezece experţi ai PNL, grupaţi în şapte echipe a câte două persoane, aceştia trebuind să consemneze într-un registru problema cu care se confruntă clientul şi să propună modul de soluţionare a acesteia. Nefiind la guvernare, PNL nu poate decât să-l con­silieze în prealabil pe client şi să-l îndrume apoi pe solicitant către instituţia publică îndreptă­ţită să-i rezolve problema”, a declarat Chistrugă (foto, centru).


Profitând de statutul său profesional şi de începutul noului an şcolar, Chistrugă a salutat cadrele didactice de pretutindeni.


Prin intermediul acestor servicii oferite cu titlu gratuit în sediul din str. Gării, nr. 2 (tel.: 0240/513.079), Partidul Naţional Liberal urmăreşte să facă oficii de dispecerat, îndrumându-i după caz pe solicitanţi.


A fost legitimată, prin vot şi în condiţii „strict statutare”, condu­cerea Municipalei TNL. Preşe­din­tele Romeo Diacencu va conduce un Birou Politic Municipal format din zece membri. Ana Maria Eremia (foto, dreapta), unul dintre cei cinci vicepreşedinţi, a precizat că noua conducere va fi validată în maximum zece zile de către Biroul Politic Teritorial al TNL.


Pe tot timpul conferinţei de pre­să, garant al prevederilor statutare şi, în general, legale, a fost Claudiu Boangiu (foto, stânga), în calitate de preşedinte al Depar­tamentului Juridic al PNL Tulcea, dar constant de bun conductor în relaţiile cu presa.


Observator de Constanta - “Caracatita mafiota”


Radu Mazare a vorbit, ieri, despre procesul pe care il are la Curtea de Apel Bucuresti cu DNA


Edilul acuza ca fiul judecatoarei Elena Ursulescu a fost asociat intr-o firma implicata in afaceri cu statul si este anchetat de DNA


Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Radu Mazare, primarul Constantei, a facut dezvaluiri despre procesul pe care il are la Bucuresti de aproape doi ani de zile, intentat de Directia Nationala Anticoruptie. „Am adunat un material de presa din care reiese intinderea si grozavia caracatitei care stapaneste statul roman, o caracatita mafiota, i-as putea spune, in care sunt implicati procurori, servicii speciale, judecatori, directori la mari intreprinderi de stat si bani foarte multi“, a declarat Radu Mazare.


Pe 28 octombrie, dosarul in care este cecetat primarul Constantei a fost trimis la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a stabilit un complet de judecata si un judecator, pe Lia Savonea, prin tragere la sorti. Pe 18 februarie 2010, Lia Savonea a fost inlocuita cu judecatoarea Elena Ursulescu, la fel si completul de judecata, fara tragere la sorti, de aceasta data. Motivul invocat: judecatoarea Lia Savonea avea prea mult de munca. „La ultima infatisare, de acum o saptamana, am constatat ca noul judecator are o atitudine vadit partizana cu procurorul DNA. Am cerut niste exceptii de neconstitutionalitate, nu s-a exprimat asupra lor, a insistat sa treaca la audieri, mi-a lasat un gust amar. Cand am iesit din Curtea de Apel, pe scari, un ziarist mi-a suflat urmatorul lucru: baiatul judecatoarei este anchetat de catre DNA. Drept pentru care, am inceput sa-mi fac propria ancheta, sa vad daca este adevarat ceea ce mi-a spus“, a declarat Radu Mazare.


Fiul Elenei Ursulescu, asociat al firmei SC Best Recuperare Creante SRL


Potrivit declaratiei privind functiile juridice exercitate de rude, judecatoarea Elena Ursulescu are un baiat, Dragos Alexandru Ursulescu, avocat la Baroul Bucuresti.


Radu Mazare spune ca, in mai 2008, la Bucuresti s-a infiintat o societate, SC Best Recuperare Creante SRL, avand un capital de doar 200 de lei si asociat unic pe Ioan Daniel Ionas. In luna iunie, in firma intra si Dragos Alexandru Ursulescu (cu 30% din actiuni) si Lucian Ciofac (cu 35% din actiuni), in timp ce Ioan Daniel Ioanis ramane cu 35% din actiuni. In noiembrie 2008, fiul judecatoarei Ursulescu iese din firma si intra Vasile Pop, dupa care firma isi muta sediul social din Bucuresti la Alexandria. Primarul Constantei spune ca, in prezent, firma are il are ca asociat unic pe Gheorghiev Ludmil, cetatean bulgar, fost consilier sef al ministrului Apararii din Bulgaria si presupus membru al serviciilor de informatii militare de la sud de Dunare.


Contracte pe banii statului


Radu Mazare a explicta ca, in octombrie 2008, Societatea Nationala Lignitul Oltenia (SLNO) a incheiat noua contracte de cesiune creante cu SC Best Recuperare Creante, care urma sa recupereze creantele de la CET Brasov, CET Arad, Electrocentrale Oradea, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin si COLTERM Timisoarea, valoarea contractelor fiind de 128 de milioane de lei. Primarul acuza ca societatea stabilea singura comisioanele incasate, care variau intre 20 si 50%. Radu Mazare a prezentat si mai multe materiale din presa locala, in care sunt precizate sumele pe care le-ar fi primit SC Best Recuperare Creante din aceasta activitate, sume care se ridica la milioane de euro. Edilul Constantei spune ca aceste creante trebuiau recuperate de la stat la stat, fara interventii ale intermediarilor.


Daniel Burlan, actualul director al SLNO, a declarat, in ziarul Pandurul, aparut pe 5 iulie, ca 3,7 milioane de lei, in afara celor 16 milioane de lei care trebuiau recuperate, nu au mai fost primite de societate, precizand, totodata, ca Best Recuperare ar dori sa transfere banii catre Recovery Best. In mai 2009, este depusa plangere penala la DNA Craiova cu acest obiect.


„Este evident ca semnatarii contractelor de cesiune au incheiat contracte cu o societate fara experienta in domeniu si un capital social de 200 RON pentru a favoriza pe cesionar SC Best Recuperare Creante SRL…“ (extras din plangerea penala, sursa Ziarul Pandurul din 5 iulie 2010). Mai exact, jurnalistii sustin ca plangerea penala a fost depusa pentru contractele semnate atunci cand actionar era inca fiul judecatoarei Ursulescu.


Judecata cu semne de intrebare


Spre sfarsitul conferintei de presa, Radu Mazare a adresat o intrebare retorica: „oare Elena Ursulescu, mama avocatului milionar Dragos Alexandru Ursulescu, anchetat de DNA si prezumtiv de a fi pus sub invinuire si de a-si pierde banii si libertatea, ma va judeca obiectiv si impartial in dosarul meu cu acelasi DNA?”, a declarat Radu Mazare.


Edilul Constantei a facut si alte precizari vizavi de noua judecatoare, mai ales dupa atitudinea de saptamana trecuta. „Nu pot sa spun ca este santajata, pot sa spun sigur ca este santajabila. Atitudinea pe care a avut-o in instanta imi ridica si alte semne de intrebare“, a conchis Mazare.


Ziua de Constanta - Nicolae Matei „Primăria Năvodari are conturile blocate"


Prezent ieri la o emisiune la Radio Sky, primarul oraşului Năvodari a declarat că instituţia pe care o conduce trece printr-o situaţie mai delicată în acest moment, pentru că are conturile blocate. Vina aparţine fostului primar, Tudorel Calapod, care a semnat contractul de asfaltare a oraşului cu SC Condorii Sult SRL, pentru care au fost eliberate bilete la ordin pe care au scris „fără protest".


Practic, aşa cum explică edilul oraşului Năvodari, după ce firma care s-a angajat să asfalteze străzile oraşului a primit biletele de ordin, s-au făcut câteva adăugiri fără acordul Primăriei. „Suntem în proces cu ei (n.r. SC Condorii Sult SRL). Contractul a fost semnat de fostul primar, dar abia acum se judecă în instanţă cauza. Din acest motiv, a contractului semnat de fostul edil, Primăria are conturile blocate", a mai adăugat Matei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB