Oltenia 11 august

|

Arena Valceana (Valcea) - În noiembrie 2012, competiţia electorală în colegiul Bălceşti va fi interzisă PSD-ului

Arena Valceana (Valcea) - Jurcan crede că electoratul îl va alege senator şi în 2012

Arena Valceana (Valcea) - Almaşi pune pe un butoi cu pulbere alianţa dintre PSD şi PD-L în CJ

Arena Valceana (Valcea) - Emilian Frâncu va juca la două capete în 2012

Scandal de Groj (Gorj) - Primarul Vulpe a plătit pentru un scaun peste 13 miliarde, din banii publici

Pandurul (Gorj) - Morega anunţă noi candidaţi la şefia PNL Gorj

Arena Valceana (Valcea) - În noiembrie 2012, competiţia electorală în colegiul Bălceşti va fi interzisă PSD-ului

Dacă Dan Niţu va reprezenta PNL în competiţia pentru Camera Deputaţilor, iar Dan Mazilu va candida din partea UNPR

Vineri, în târgul anual de la Lădeşti, am putut trage o primă concluzie în ceea ce priveşte raportul de forţe din viitoarea campanie electorală pentru Camera Deputaţilor, în zona sud-vestică a judeţului Vâlcea.Aşa că, încă de pe acum vă putem spune că, în condiţiile în care amândoi vor decide să lupte în acest colegiu, bătălia se va da între liberalul Dan Niţu şi progresistul Dan Mazilu, reprezentantul actual al comunităţilor din această zonă în Parlament. PSD va privi de pe margine competiţia electorală de la Bălceşti dacă Mazilu nu se va întoarce foarte curând în această formaţiune. Competiţia va fi dură şi interzisă social-democraţilor, dar nu în sensul violent al cuvântului pentru că, aşa cum am putut observa la finele săptămânii trecute, cei doi politicieni s-au întâlnit pentru prima oară, faţă în faţă, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit. Ce-i drept, discuţia dintre ei nu a durat mai mult de 30 de secunde. S-au prezentat, s-au salutat şi apoi fiecare şi-a văzut de drumul lui.

Arena Valceana (Valcea) - Jurcan crede că electoratul îl va alege senator şi în 2012

PD-L se agaţă de puţinele localităţi în care şi-a menţinut cât de cât simpatia electoratului. Râmnicu Vâlcea este un exemplu pe care liderii de la Bucureşti îl dau mai tot timpul în apariţiile lor publice.

Democrat-liberalii nu cred că vor fi sancţionaţi la alegerile de peste doi ani din cauza prestaţiei jenante a Guvernului Boc. Cel puţin asta cred reprezentanţii de la centru ai PD-L, care îşi propun ca, în 2012, să câştige din nou alegerile. Şi, pentru a demonstra că PD-L nu este în moarte clinică, deşi din cauza acestui partid România a ajuns într-o situaţie disperată, Municipiul Râmnicu Vâlcea este tot mai des pomenit în toate apariţiile publice ale democrat-liberalilor de la Bucureşti. Menţionarea obsesivă a reuşitei lui Romeo Rădulescu la alegerile parţiale pentru Primăria Râmnicului este una dintre puţinele metode ce le-au mai rămas acestora pentru a demonstra, vezi Doamne!, că electoratul încă mai are încredere în promisiunile PDL-ului. „Vedem tot felul de sondaje, dar PD-L câştigă mai toate alegerile parţiale, câştigă la Râmnicu Vâlcea, câştigă în mai toate comunele”, încerca să amăgească Adriean Videanu. Şi la Vâlcea, însă, liderii PD-L sunt convinşi că, până în anul 2012, PD-L are timp suficient să lucreze la imagine în faţa electoratului, mai ales după ce se va dovedi că măsurile Guvernului au fost unele corecte. „Am mai spus că este greu pentru toată lumea, dar se anunţă o creştere economică în anul viitor. Nu trebuie să judecăm înainte de a vedea nişte rezultate. E clar că există o nemulţumire temporară, dar sperăm că ea va trece. Trebuie să avem doar puţină răbdare”, este de părere senatorul PDL, Dorel Jurcan. Acesta nu se teme că în eventualitatea în care va candida pentru un nou mandat că ar obţine un număr mai mic de voturi. „Nu mă tem în niciun moment să dau ochii cu electoratul care m-a trimis în Parlamentul României. Dacă ei vor considera că merit să mă trimită din nou în Parlament, dacă voi mai candida, îi voi reprezenta cu cinste. Dacă nu, las locul altor colegi. Nu mă agăţ de funcţii”, conchide senatorul Jurcan.

Arena Valceana (Valcea) - Almaşi pune pe un butoi cu pulbere alianţa dintre PSD şi PD-L în CJ

Un nou război izbucneşte în Consiliul Judeţean, însă de această dată nu mai are de-a face cu liberalii. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, vrea să îi dea o lecţie mai tânărului său coleg, consilierul judeţean PD-L Bogdan Almaşi. Asta după ce, săptămâna trecută, tânărul pedelist a spus public că instituţia nu a promovat până acum nici un proiect economic de anvergură.Consilierul judeţean Bogdan Almaşi încearcă să îşi facă din nou auzită vocea, iar pentru asta recurge la declaraţii care nu fac altceva decât să stârnească un nou conflict în Consiliul Judeţean. Chiar dacă în acest moment PSD se află într-o alianţă cu PD-L la nivelul Consiliului Judeţean, pedelistul nu respectă hotărârile conducerii organizaţiei şi critică atât cât îl ţine gura politicile comune ale celor două partide. Tânărul consilier a început să arunce cu lături în conducerea CJV, uitând se pare că aici îl include şi pe colegul său de partid, Romulus Bulacu. Almaşi a afirmat că este păcat că până acum Consiliul Judeţean nu a promovat niciun proiect economic viabil. Declaraţiile lui Almaşi l-au uluit pe şeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea, care a replicat spunând că are senzaţia că pedelistul nici nu ar face parte din echipa de consilieri care a votat aproape fiecare proiect. „Mie nu îmi plac scandalurile şi nici discuţiile în contradictoriu. M-au deranjat declaraţiile domnului Almaşi şi am rămas surprins. Cred că suferă de o amnezie temporară dacă acesta are impresia că cei din CJ nu au promovat proiecte economice, proiecte pe care şi el le-a votat”, spune Ion Cîlea. Dintre cele câteva proiecte mari pe care democrat liberalul le-a votat fără obiecţii şi pe care Ion Cîlea a ţinut să le menţioneze face parte şi „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. Proiectul are o valoare de 34.239.870 de euro şi este cel pentru care vicepreşedintele Romulus Bulacu susţinea că a încercat să obţină finanţare direct de la ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Un alt proiect pe care Ion Câlea l-a menţionat face referire la Centrul de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia, pe care, de asemenea, Bogdan Almaşi l-a votat. „Eu nu stau acum să îi enumăr domnului Almaşi proiectele pe care chiar el le-a aprobat în CJ. E jenant să fac asta. E păcat că un consilier judeţean habar nu are ce votează”, a subliniat Ion Cîlea. Preşedintele CJ a mai spus că e posibil ca Almaşi să fie împins de la spate să procedeze astfel. Totodată, social-democratul l-a sfătuit pe reprezentantul PD-L să consulte mai des documentele din Consiliul Judeţean, pentru a înţelege mai bine cu ce se mănâncă activitatea în această instituţie.

Arena Valceana (Valcea) - Emilian Frâncu va juca la două capete în 2012

Senatorul Emilian Frâncu este, după părerea noastră, cel mai liniştit politician vâlcean. Asta pentru că, în condiţiile în care, în 2012, va candida pentru funcţia de primar al Râmnicului şi, presupunând prin absurd, va pierde, cariera sa nu va avea de suferit. Parlamentarul se va alege doar cu orgoliul puţin răvăşit. Atâta tot, pentru că, după cum ne-au precizat unele surse din interiorul PNL, după doar câteva luni, el ar urma să participe la o nouă competiţie electorală, pe care se presupune că n-ar mai avea cum să o piardă: deputăţia într-unul dintre colegiile din zona centrală a judeţului, Râmnicu Vâlcea Sud sau Nord.

Scandal de Groj (Gorj) - Primarul Vulpe a plătit pentru un scaun peste 13 miliarde, din banii publici

Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic, şi-a început cariera, în iunie 2008, cu acceptarea unui cadou, un scaun din piele extrem de sofisticat despre care spunea că l-a primit de la un prieten, acelaşi care a plătit felicitările, masa şi dansul, la un restaurant din Tg-Jiu, pe 25 iunie, de ziua de naştere a lui Mitică, la cîteva zile după ce acesta fusese ales. Deloc întâmplător prietenul respectiv este şi om de afaceri, unul din ce în ce mai prosper de când amicul său poate împărţi după bunul plac banul public.

Primarul şi amicii săi

La începutul anului 2009 în comuna Câlnic a început construirea unei baze sportive multifuncţionale, licitaţia fiind câştigată de către o firmă bucureşteană, SC Arena Sport SRL, lucru care nu a fost deloc pe placul primarului acesta nepermiţând demararea lucrărilor pe motiv că nu are bani, dar nici nu se agita să-i obţină alegând să plece în concediu în Antalya. Situaţia a trenat până în momentul în care firma a înţeles că nu va primi niciodată acordul pentru începerea construcţiei dacă nu va pleca urechea la doleanţele primarului. Vulpe dorea ca baza să fie construită de către SC Bisad SRL Rovinari, aşa că Arena s-a văzut nevoită să cesioneze dreptul de execuţie societăţii agreate nu pentru că ar fi avut mai mulţi profesionişti decât ea, ci pentru că aparţinea lui Constantin Feraru, prietenul ce-i făcuse cadou lui Vulpe celebrul scaun. Imediat ce lucrarea a fost cesionată, primarul a devenit brusc interesant de concretizarea proiectului propunând în consiliul local suplimentarea finanţării iniţiale de 489.900 de lei cu 134.000 de lei, suplimentare ce a fost şi aprobată, chipurile pentru că terenul este mlăştinos şi este necesar mai mult beton pentru fundaţie, lucru care ar fi fost observat de către proiectant. Că tot veni vorba, proiectarea a fost făcută de o altă societate, însă pe panoul construcţiei proiectant apare aceeaşi Bisad SRL.

Clădirea a fost construită la „roşu”, fără acoperiş şi a costat până în acest stadiu 360.000 de lei. Cei 140.000 de lei rămaşi ar fi trebuit să-i ajungă firmei lui Feraru să construiască un teren sintetic, o groapă de nisip, o pistă de atletism şi o nocturnă, aşa cum prevedea proiectul. În plus ar trebui finalizată şi clădirea, lucru care nu se va întâmpla prea curând, mai ales că termenul de finalizare a lucrării, iunie 2010, a trecut de mai bine de o lună de zile. Feraru nu are niciun motiv să-şi dorească să finalizeze lucrările pentru că banii şi-i va primi oricum deoarece diriginte de şantier este un alt amic al primarului, Ion Crăciunescu, fost vicepreşedinte al PNL, partid din care face parte şi Vulpe.

Feraru & Feri junior

De când comuna Câlnic s-a pricopsit cu alt „prim gospodar”, SC Bisad nu mai pridideşte cu lucrările, doar în primele şase luni de mandat ale lui Vulpe firma a primit şase comenzi din partea primăriei care a achiziţionat de la respectiva furnituri şi imprimate de birou în valoare de 1589 de lei, ciment pentru serviciu public de 839 de lei, var şi multibat tot pentru serviciu public în valoare de 279 de lei, din nou ciment pentru serviciu public de 1540 de lei şi materiale de curăţenie pentru două şcoli de 1204 lei.

Pentru că astfel de mizilicuri n-ar fi mulţumit cu siguranţă pe cineva care a sponsorizat campania electorală a primarului cu 800 de milioane de lei vechi, SC Bisad a continuat să înfrupte din banii publici ai comunei. Aşa că a demarat unele lucrări pentru betonarea unui drum comunal la Pieptani pentru care în acelaşi interval de timp, i-au fost decontate, 373.600, firma de la Rovinari încasând astfel aproximativ 4,2 miliarde de lei vechi pentru toate prestaţiile sale către primărie în perioada iulie-decembrie 2008.Cum de obicei părinţii ţin ca şi odraslele să se căpătuiască, Cătălin Feraru, fiul lui Constantin, a avut şi el parte de lucrări la Câlnic. Firma lui, Feri Junior, a furnizat materiale de construcţii pentru reparaţii la şcolile din Câlnic şi Câlnicu de Sus în valoare de 6.159 lei şi s-a şi ocupat de lucrări încasând pentru realizarea lor 35.655 de lei. Atât firma lui cât şi firma tatălui său au primit lucrări în primele luni de mandat ale lui Dumitru Vulpe, semn că primarul era nerăbdător să-şi plătească datoria pe care o avea faţă de Feraru încă din campania electorală, iar amicul său era nerăbdător să profite de pe urma celui în care investise în campania electorală.

Pentru amicul Costică, fără număr

Deşi perioada de când este primar e relativ scurtă, doi ani de zile, este uimitor câte afaceri profitabile doar pentru el şi amicii săi a fost în stare Dumitru Vulpe să facă.

Tot o firmă de casă a primarului Vulpe, Catedo SRL, patronată de amicul său Constantin Predescu, a beneficiat din plin de lucrări din bani publici la Câlnic. De la reparaţii sediu primărie, pentru care a încasat 13.000 de lei şi până la servirea mesei la ziua vârstnicilor, pentru alte 7.500 lei, la toate este bună firma prietenului Costică. E lesne de înţeles că nici pentru cele 150.000 de lei, plătite Catedo SRL pentru construirea clădirilor pentru centralele termice la şcolile de la Pinoasa şi Câlnicu de Sus, Vulpe nu s-a ostenit să organizeze vreo licitaţie. Tot cadou i-a dat primarul Vulpe aceleiaşi firme, a amicului Costică, 20.000 lei pentru împrejmuirea Serviciului Public şi alţi 13.000 de lei pentru cadourile de sărbători din decembrie 2008.

Revenind la firma Bisad SRL şi la contractul, încheiat de aceasta cu Primăria Câlnic, de 7,5 miliarde de lei vechi pentru betonarea a 1,2 Km din drumul comunal 101 Pieptani, acest contract merită o dezbatere mai pe larg, aşa că va fi tratat separat, într-un articol, în numărul viitor al publicaţiei noastre. Citiţi şi vă cruciţi!

Pandurul (Gorj) - Morega anunţă noi candidaţi la şefia PNL Gorj

Fostul liberal Dan Ilie Morega este convins că până la alegerile judeţene ale PNL Gorj îşi vor mai depune candidatura încă 2-3 liberali printre care şi Virgil Drăguşin. De asemenea, Morega prevede şi o ruptură în cadrul partidului, ruptură provocată de apropierea lui Navlea de Angheloiu.

Independentul Dan Ilie Morega se declară dezamăgit de aşa-zisa apropiere a lui Ion Navlea de Radu Angheloiu. “Nu mă aşteptam ca Navlea să facă o înţelegere cu Radu Angheloiu, dar asta nu demonstrează decât incapacitatea lui Navlea de a vorbi in teritoriu cu liberalii. A făcut o mare greşeală. Acest lucru va duce la împărţirea partidului în două tabere, astfel partidul va ajunge unul de buzunar, al PSD-ului, condus de Angeloiu, si unul tot buzunar, dar pentru buzunarul lui Dian Popescu“, a declarat Dan Ilie Morega.

Morega îl dă candidat pe Drăguşin

Deputatul prevede până la alegerile judeţene alte două- trei înscrieri. Morega se aşteaptă ca pe listă să fie şi Virgil Drăguşin. “Eu cred că vor mai apărea 2-3 candidaţi, până la alegeri şi mă aştept şi la Virgil Drăguşin. Toţi o să zică, dacă a candidat Navlea de ce să nu candidez şi eu sau dacă a candidat Angheloiu, eu de ce nu aş putea“, a mai spus Dan Ilie Morega.

Virgil Drăguşin spune însă că nu a luat nicio decizie deocamdată, dacă îşi va depune sau nu candidatura. „Nu am luat deocamdată nicio decizie. Mai este timp. Oricum o să candidez numai dacă o să consider că proiectul meu managerial va fi bun, nu neapărat ca să câştig”, a spus Virgil Drăguşin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB