Moldova 9 august 2010

|

Adevarul Foscani - Focşani: Consiliului Judeţean alunecă spre faliment

Prefectura Putna, una dintre investiţiile “cu bucluc”

Numeroasele proiecte de investiţii derulate de Consiliul Judeţean, multe care trenează de ani buni, dar şi gradul mare de îndatorare a acestei instituţii au atras îngrijorarea directorului Direcţiei de Finanţe Vrancea, Eugen Ciorici.

Şeful Finanţelor arată cu degetul în grădina condusă de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, spunând că se afundă pe zi ce ce trece.

Dobândă mai mare

"Pentru proiectele pe care le au în derulare le-ar trebui zece bugete. Sunt investiţii începute după '90, în care se bagă bani cu căruţa şi care nu se mai finalizează", trage semnalul de alarmă Eugen Ciorici.

Aluzie probabil la lucrările de reabilitare a fostului sediul al Prefecturii Putna, în care s-au băgat 9,5 milioane de lei şi mai sunt nevoie de alte câteva zeci. 
Acesta mai reclamă faptul că instituţia are credite accesate în valoare de peste 36,8 de milioane de lei şi plăteşte cu tot cu dobânzi 85 de milioane de lei.

"Au plăţi restante de 27 milioane de lei, ceea ce însemnă 11% din bugetul propriu pe un an. Legea spune că dacă plăţile restante sunt de 90 de zile şi depăşesc 15% din buget este iminentă procedura insolvenţei", mai precizează şeful Finanţelor Publice Vrancea.

"Ei au tăiat!"

Acesta este însă contrazis de directorul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Vrancea, Dumitru Diţă, care spune liniştit că nu se va ajunge acolo.

"Domnul Ciorici trebuie să ştie că noi nu avem bani nici pentru cheltuielile de funcţionare, darămite pentru investiţii. Şi nu avem bani pentru că Finanţele au tăiat din sumele alocate judeţului pentru trimestrul III", a replicat Dumitru Diţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB