Dobrogea 17 august

|

Observator de Constanta (Constanta) - Alegerile, necesare in PDL Constanta


Liderii PDL Constanta nu mai vor interimatul senatorului Mircea Banias si cred ca se impun alegeri in partid


Si la nivel national sunt tot mai multi cei care contesta presedintia lui Emil Boc


Lucrurile par scapate de sub control in Partidul Democrat Liberal. Daca, la inceput, erau implicate cateva organizatii din tara – printre care si PDL Constanta – iata ca discutiile in contradictoriu si nemultumirile sunt exprimate in plan deschis de tot mai multi, iar conducerea centrala devine tot mai instabila. Numele lui Boc apare tot mai des in nemultumirile colegilor sai, asemeni senatorului Banias, in plan local. Modul in care fac politica cei doi lideri nu mai este pe placul colegilor de mai mult timp, iar amanarea alegerilor nu a facut decat sa incinga spiritele pedeliste. „Amanarea ne-a facut rau. Avem nevoie, poate, de oameni noi pentru a merge mai departe. Cred ca asa cum se intampla in organizatia de la Constanta, in acelasi mod stau lucrurile si la nivel central. Emil Boc nu mai corespunde politicii actuale, la fel cum credem noi despre Mircea Banias. Si unul, si celalalt vor puterea absoluta, dar nu sunt in stare sa o ia in asa fel incat sa-si multumeasca si apropiatii; vor tot si atat. Acesta este si motivul tuturor certurilor din partid”, spune unul dintre primarii PDL din judetul Constanta, pentru „Observator”.


Nu doar sefii administratiilor locale cred ca politica PDL este responsabila de dezastrul din sondajele partidului. Nici anumiti oameni nu mai sunt doriti in conducerea PDL. „De la centru nu ma intereseaza foarte mult, dar la Constanta ar trebui ca oameni ca Zanfir Iorgus, Constantin Chirila sau Elena Buhaiev sa se reorienteze. Nu mai corespund politicii timpului actual”, mai spune acelasi primar. Desi nu este convins ca e cea mai buna idee aceea de a discuta despre partid „pe surse”, pedelistul tine sa precizeze ca, „in foarte scurt timp, voi spune toate acestea la partid, tuturor celor care gresesc”.


“Cu cine sa il inlocuim pe Mircea Banias?”


Chiar si asa, fara Banias la sefia organizatiei, multi se tem ca nu au cu cine sa-l inlocuiasca. „Avem oameni, dar nu stiu cine ar putea face fata tuturor celor care s-au inscris in partid de cand e Banias interimar. A adus oameni, i-a impus pe unii, nepregatiti, in fata, strategic, sa-i aduca pe functii… Stiu ca vrea sa candideze Paul Branza! Mi se pare prea calm si deloc un politician al vremurilor noastre, in sensul ca nu ar putea tine in frau o organizatie plina de oameni care vor functii de varf. Pentru aceeasi functie si-a exprimat dorinta si Florin Mitroi, despre care am o parere buna, dar cred ca, dupa ultimul scandal din Consiliul de Coordonare Judetean, deja nu-si mai doreste, dar ramane sa vedem… Altii?!”, se intreaba sursa.


In aceste conditii, amanarea alegerilor interne ar putea aduce o instabilitate greu de gestionat in partid, iar alegerile urmatoare, cele mai slabe rezultate, pentru principalul partid aflat la guvernare. Nu trebuie omisa nici declaratia ministrului Dezvoltarii si Turismului, fost consilier al presedintelui tarii, care si-a exprimat nemultumirea vizavi de ceea ce se petrece in partid, la fel ca si Cristian Preda, Monica Macovei, Sulfina Barbu, Sever Voinescu si Radu F. Alexandru, de altfel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB