Muntenia - 8 iulie 2010

|

Sansa Buzoiana - Partidele de buzunar vor sedii şi basta!

La Rîmnic, consiliul U.P.S.C. vrea spaţiu, dar Primăria zice că nu vrea

Partidele de buzunar vor sedii şi basta!

O amplă mişcare politică, una care a bulversat continentul, a început în Europa, în urmă cu aproape 80 de ani, din necesitatea obţinerii unui "spaţiu vital". Sintagma, chiar dacă este una de tristă amintire, pare acum, pusă din nou pe tapet de reprezentanţii a două formaţiuni politice de la Rîmnicu Sărat. Acolo, U.P.S.C.-ul şi P.R.M.-ul sunt pe picior de război, nemulţumite fiind de lipsa unor sedii adecvate, pe care Primăria ar trebui să le pună la dispoziţie.

Sediul U.P.S.C., un şantier

Filiala Uniunii Populare Social Creştine din Rîmnicu Sărat îşi desfăşoară activitatea într-o încăpere în care, din cauza unor lucrări de reabilitare, nu se mai poate intra. Reprezentanţi ai partidului au solicitat autorităţilor locale repartizarea, conform legii, a unui alt spaţiu, numai că nu au primit, pentru că " nu sînt spaţii disponibile". U.P.S.C. Rîmnicu Sărat are sediul, de ceva vreme, în Casa de Cultură, unde, însă, se lucrează de zor, clădirea fiind în reparaţii capitale. "Sînt lucrări care se desfăşoară de aproximativ trei luni de zile. Noi nu putem avea acces în acel spaţiu pentru că se fac aceste lucrări. Am solicitat, în nenumărate rînduri conducerii Primăriei, repartizarea conform procedurilor legale, a unui alt sediu. Din nefericire, pînă la ora asta, nu s-a putut întîmpla acest lucru", a declarat nemulţumit, Ionel Tociu, consilier municipal al U.P.S.C.

Peremiştii vor în centru?

Într-o situaţie similară se află şi Partidul România Mare, ai cărui reprezentanţi au solicitat şi ei spaţiu în care să-şi deruleze activităţile. Numai că, la fel ca şi în cazul U.P.S.C., lipsa de spaţii i-a făcut să rămînă doar cu solicitările. Surse din Primărie susţin că, de fapt, peremiştilor li s-ar fi propus un spaţiu "destul de bun", însă, fiind depărtat de centrul oraşului a fost refuzat, peremiştii considerîndu-l impropriu planurilor lor.

"Dacă găseşte un spaţiu, cu plăcere!"

Situaţia este expusă destul de clar de primarul liberal, Viorel Holban, care susţine că le-ar da spaţii celor care au venit cu solicitări, însă nu are de unde. "Avem mai multe partide care au solicitat spaţii, însă nu avem de unde să le punem la dispoziţie aceste spaţii. Domnul consilier Tociu ştie acest lucru şi i-am spus, în momentul în care găseşte un spaţiu, cu plăcere! Toate sînt închiriate, toate sînt date ca sedii de partide. Am impresia că li s-a dat, că am avea un spaţiu într-o zonă mai mărginaşă şi a fost refuzat. În momentul în care se va elibera un spaţiu sau mai multe spaţii, le vom asigura fără nici o problemă spaţiile de partid", a promis primarul municipiului, Viorel Holban.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB