Muntenia - 1 iulie 2010

|

Obiectiv.Vocea Brailei - 6 miliarde de lei pentru renovarea sediului Casei de Pensii Brăila

CJP Brăila ar putea demara din toamnă lucrările de reabilitare a sediului retrocedat * fondul alocat pentru acest obiectiv este de 600.000 lei

Lucrările de reabilitare a sediului retrocedat Casei Judeţene de Pensii Brăila ar putea demara din toamnă, fondurile alocate în acest an fiind de 600.000 lei, potrivit precizărilor făcute de către directorul instituţiei, Sorin Enache. "Clădirea este proprietatea Casei Judeţene de Pensii şi sperăm ca în această toamnă să demarăm lucrările de construcţie. Clădirea se află în situl istoric al oraşului, face parte din patrimoniu, sperăm să o reabilităm, dar nu ştiu în cât timp", a spus Sorin Enache. Clădirea din Călăraşilor nr. 14 a fost construită în 1937, de fostul sistem de asigurări sociale din perioada interbelică şi este inclusă în lista clădirilor istorice din judeţul Brăila. Sediul a fost revendicat de Casa Judeţeană de Pensii şi obţinut în instanţă, în urma unui proces cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. A fost atribuit Casei Judeţene de Pensii prin sentinţa civilă nr. 341/2002 şi preluat efectiv cu proces verbal, în 2004. În octombrie 2007 a avut loc expertiza tehnică a clădirii, în urma căreia au fost recomandate reabilitarea şi reconsolidarea amplasamentului. În vara anului 2008 a fost organizată licitaţia pentru achiziţionarea serviciului de proiectare, consolidare, reabilitare a imobilului. Firma care a câştigat licitaţia a realizat studiul geotehnic, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, a întocmit proiectul tehnic, care a fost recepţionat de beneficiar în decembrie 2008.

În prezent, CJP mai are de obţinut un aviz înaintea celui final, de la Comisia de Cultură, apoi poate organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului. "Mai avem de primit un aviz, este în lucru la comisie, apoi urmează ultima etapă, avizul de la Comisia de Cultură, după care facem licitaţia. Avem buget pentru reabilitare, este mic, de 600.000 lei, dar este bine că putem demara lucrările", a declarat Sorin Enache.

Demararea lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric a tot fost amânată în decursul ultimilor doi ani, din cauza crizei financiare, însă orice întârziere poate afecta şi mai mult structura de rezistenţă a imobilului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB