Muntenia - 29 iunie 2010

|

Sansa Buzoiana - UN SFERT DIN PROIECTELE PROPUSE DE MOCANU A CĂZUT LA VOT

Majoritatea P.N.L. şi P.D.-L. a funcţionat din nou

Majoritatea construită de PNL şi PD-L la nivelul Consiliului Ju­deţean, a funcţionat şi la sfîrşitul săptămînii trecute. Coaliţia a respins o treime dintre proiectele introduse pe ordinea de zi de preşedintele Consi­liului Judeţean. Şi asta pentru că, în stilul care l-a consacrat, Victor Mocanu a dovedit aceeaşi opacitate în ceea ce priveşte explicaţiile rigu­roase cu documente pe care are obligaţia să le efectueze, astfel încît, consilierii judeţeni să ştie ce au de votat. Pe parcursul întregii şedinţe, consilierii coaliţiei şi preşedintele C.J. s-au contrat puternic, iar Victor Mocanu a dovedit o irascibilitate care începe să aibă şi explicaţii.

Master-Planul a căzut a treia oară

Master-Planul privind Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, a fost respins cu majoritate de vouri, consilierii P.N.L. şi P.D.-L. susţinînd că împrumutul care se invocă pentru contribuţia judeţeană în proiectul european, este mult prea mare şi insuficient fundamentată prin documente. În plus, consilierii majorităţii susţin că, insistenţa cu care se cere acest împrumut poate ascunde interese legate de monopolizarea prestaţiilor de către persoane din grupul de interese din jurul lui Victor Mocanu.La rîndul său, Mocanu, a acuzat majoritatea că ar avea exact aceleaşi interese monopolite şi că va introduce proiectul Master-Planului la fiecare şedinţă de Consiliu.

Există precedentul...

Suspiciunea consilierilor judeţeni ai majorităţii se ba­zea­ză acum şi pe precedentul creat de pro­iectul de hotărîre, privind gră­birea lucră­­rilor de la noua Maternitate din Stra­da Victoriei. Suma iniţială cerută de Mocanu era de 11 mili­oane de euro, pentru că, în urmă cu o săptămînă, să ajungă la 8 milioane de euro. Consilierii ju­deţeni majoritari, susţin că şi Master-Planul cu­noaşte acelaşi traseu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB