Muntenia - 18 mai 2010

|

Ziarul de Prahova - Bugetarii nu vor mai primi, de la anul, restantele salariale castigate in instanta
Planul de masuri anticriza anuntat de catre guvernanti pentru anul in curs va avea repercusiuni si in viitor. Bugetarii (in mod special cei din domeniul justitiei si din sistemul administratiei penitenciare) nu vor mai primi, anul viitor, restantele salariale castigate in instanta. Potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de catre Ministerul de Finante, publicat si pe site-ul institutiei, plata restantelor salariale castigate de bugetari in instanta s-ar putea realiza esalonat pe o perioada de 3 ani, din 2012 pana in 2014. In acest caz, anul viitor, bugetarii ar urma sa nu mai primeasca partea de 34% din restantele cuvenite prin decizie judecatoreasca. Gandit sa modifice OUG 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, noul proiect prevede ca plata sumelor sa se realizeze in felul urmator: in anul 2012 sa se plateasca 34% din valoarea titlului executoriu; in anul 2013 sa se plateasca 33% , iar in anul 2014 - 33% . Initial, OUG nr. 18/2010 prevedea ca plata salariilor castigate in instanta in 2010 sa se realizeze incepand cu 2011 si pana in 2013. Dar, potrivit noului proiect de OUG, anul viitor, bugetarii nu vor mai primi partea de 34% din valoarea titlurilor executorii cuvenite, plata acestei transe urmand sa fie amanata cu un an, pana in 2012. Conform notei de fundamentare care insoteste proiectul de ordonanta de urgenta propunerea este singura in masura sa faca posibila executarea integrala a titlurilor executorii, avan-du-se in vedere obligatiile pe care Romania si le-a asumat prin acordurile negociate cu FMI in privinta tintei de deficit bugetar stabilite pentru acest an, dar si importanta si volumul obligatiilor financiare. Mai mult decat atat, Guvernul, in momentul de fata, se afla in imposibilitatea de a achita bugetarilor sumele suplimentare pentru punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti pronuntate in materia drepturilor salariale aferente personalului din sectorul bugetar, fara afectarea echilibrului bugetar.Conform unor calcule facute, cuantumul acestor sume este de peste 2.163 de milioane de lei, reprezentand 0,4% din PIB.

Ziarul Dambovita - Parteneriat pentru responsabilizarea si eficienta administratiei
Consiliul Judetean Dambovita a aprobat implementarea proiectului pilot “Responsabilizarea si eficienta administratiei in interesul cetatenilor”. Prin proiect se propune cresterea performantelor si a eficientei autoritatilor publice Parteneriat pentru responsabilizarea si eficienta administratiei locale in gestionarea problemelor de transparenta, respectiv raportarea performantelor la nivelul administratiei publice a judetului Dambovita. Pentru aceasta, in proiect sunt prevazute activitati de:elaborare studii si metodologii pentru extinderea evaluarii de politici si programe la nivelul administratiei locale si centrale; instruire in domeniul tehnicilor de raportare; dezvoltare a unui sistem informatic integrat de arhivare a procesului legislativ local si instruirea persoanelor din grupul tinta pentru utilizarea instrumentului nou creat; organizarea de seminare de bune practici europene privind metode de responsabilizare a functionarilor din adminis tratia publica europeana, actiuni specifice implementarii proiectelor cu finantare europeana. Toate acestea vor duce la cresterea gradului de responsabilizare, a eficientei si a transparentei activitatii institutiilor din administratia publica de la nivelul judetului Dambovita. Proiectul va avea un impact mai mare prin replicarea rezultatelor acestuia la nivel national si, in egala masura, poate constitui o baza pentru dezvoltarea de proiecte complementare. Valoarea proiectului este de 8.982.190 lei, contributia Consiliului Judetean fiind de 15%, adica 1.135.000 lei. Pentru implementarea proiectului, plenul Consiliului a aprobat parteneriatul intre: Institutia Prefectului Dambovita, Consiliul Judetean Dambovita si Universitatea Valahia Targoviste.

Arena Media (Calarasi) - Şi totuşi, Tărăcilă candidează!
Dacă iniţial, am crezut că intenţia fostului preşedinte PSD, Doru Ioan Tărăcilă de a candida la şefia organizaţiei judeţene nu e decât o fumigenă aruncată la supărare pentru că nu i se permisese accesul la una din şedinţele de lucru ale BPJ, astăzi, 17 mai, fostul senator a pus punctul pe i. Pe blogul său, Tărăcilă a scris „consider că astăzi, 17 mai fiind o zi importantă pentru mine, am făcut acest lucru” răspunzând astfel unei întrebări lansate de o oarecare „Jane Doe” cu privire la intenţia de depunere a candidaturii. Ba mai mult, Tărăcilă a schiţat şi echipa pe care şi-ar dori să o aibă alături în cazul în care va deveni preşedinte pe 30 mai. Anunţata candidatură, clar, că nu-l avantajează pe Valentin Deculescu. Ce va face, de acum, Deculescu? Îşi va menţine poziţia anunţată în ultima conferinţă de presă, în sensul că subiectul e tabu şi nimeni şi nimic nu-l fac să-şi schimbe gândurile sau va accepta, de voie de nevoie, o poziţie de vicepreşedinte în echipa lui Tărăcilă? Şi într-un caz şi în celălat, cariera politică a lui Deculescu e serios compromisă. Pe 30 mai, social-democraţii călărăşeni, sub privirile lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea au de ales între Oana Niculescu Mizil, Doru Ioan Tărăcilă şi Valentin Deculescu. „Considera ca astazi 17 mai,fiind o zi importanta pentru mine,am facut acest lucru.Importanta nu este numai candidatura mea,a nu se mai spune ca stau in spatele altcuiva,sau ca un alt candidat ar fi omul meu,ci constituirea unei echipe cistigatoare la nivel de judet,asa cum a fost din 1990 si pina-n 2008. ASTEPT SI ACCEPT SUGESTII !”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB